Polyfenoly ve víně a možnosti ovlivnění jejich obsahu – Eliška Zavřelová
Eliška Zavřelová
Bakalářská práce
Polyfenoly ve víně a možnosti ovlivnění jejich obsahu
Polyphenol composition of wine and possibilities of its influencing
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá polyfenolickým složením vína. Popisuje, do jakých skupin se fenolické látky rozdělují a stručně jednotlivé fenoly charakterizuje. V další části se práce zabývá enologickými operacemi, jenž ovlivňují obsah polyfenolů ve víně. Každá z těchto operací obsahuje souhrnný popis a princip, co při výrobě vína způsobuje. Jsou zde popsány různé způsoby macerace, vliv kyslíku a …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the polyphenolic composition of wine. It describes the groups into which phenolic substances are divided and briefly characterizes the individual phenols. The next part deals with oenological operations that affect the content of polyphenols in wine. Each of these operations contains a summary description and principle, what it causes in wine production. There are described …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Cirkulární ekonomika ve vinařství (se zaměřením na odpad)
Klára Klíčníková -
Life cycle assesment ve vinařství
Agáta Holánková -
Odpady ve výrobě nápojů, využití, odstraňování
Marek ŠVAJDA