Reologické vlastnosti smetany – Bc. Miroslava Škopíková
Bc. Miroslava Škopíková
Diplomová práce
Reologické vlastnosti smetany
Rheological properties of cream
Anotace:
Tato diplomová práce se ve své teoretické části zabývá reologickými vlastnostmi smetany. V první části je popsáno složení mléka, jakožto výchozího produktu při výrobě smetany, definice smetany dle legislativy a její složení. Další část práce je zaměřena na výrobu smetan a jejich druhové rozdělení. V další kapitole je pozornost věnována reologickým vlastnostem potravin, zejména viskozitě a hustotě.Praktická …víceAbstract:
This diploma thesis deals with rheological properties of cream in this theoretical part. The first part describes the composition of milk as a basic product in the production of cream, and the definition of cream according to legislation and its composition. Another part of the thesis is focused on the production of cream and its distribution by kind. In the next chapter, attention is paid to the rheological …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré
Roman Šebela -
Vliv postupného přidávání vody na reologické vlastnosti tavených sýrů
Wendy Číhalová -
Vliv homogenizačního procesu a přídavku fycocoloidů na reologické vlastnosti mléčných nápojů.
Lucie Cmajdálková -
Vliv různých konopných produktů na reologické vlastnosti a těstárenskou kvalitu pšeničné mouky
Karolina Jiříčková -
Vliv aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré
Roman Šebela -
Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot
Martin Doležal -
Reologické vlastnosti kravského, kozího a ovčího mléka
Veronika Písaříková -
Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách
Hana Krišová
Název
Vložil
Vloženo
Práva