Kryomacerace v technologii bílých vín – Bc. Martina Matyášová
Bc. Martina Matyášová
Diplomová práce
Kryomacerace v technologii bílých vín
White wine kryomaceration technology
Anotace:
Diplomová práce se zabývá kryomacerací a výrobou vín pomocí kryotechnologie. Zkoumá rozdíly v látkovém složením u vín vyrobených klasickou metodou a vín u kterých byla použita macerace za velmi nízkých teplot. V první části mé práce se obeznámíme s látkovým složením hroznů, poté se seznámíme s kryomacerací a jakými způsoby ji můžeme provádět. V části experimentální jsou prvně popsány všechny tři odrůdy …víceAbstract:
This Diploma thesis deals with kryomaceration and wine production using kryotechnology. The thesis examines the differences between molar composition of wines produced by classic method and wines produced by kryomaceration technology using very low temperatures of maceration. The first part of my thesis introduces molar composition of grapes and kryomaceration saying which ways are possible to use …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Wine Production and Viticulture in the Selected Region
Rastislav Škvarka -
Porovnání výroby bílých vín v sudech s různým geografickým původem dřeva
Miloš Vidlář -
Porovnání aroma profilu konvenčně vyrobených a naturálních\nl{} bílých vín
Pavel Šmejda -
Vliv obsahu oxidu siřičitého na oxidaci bílých vín
Ondřej Tureček -
Role kyslíku při výrobě bílých vín
Claudia Sapanelová -
Netradiční způsoby výroby bílých vín
Petr Bíza -
Možnosti využití dubových náhražek dřevěných sudů při výrobě bílých vín
Aneta Spíchalová -
Hyperoxidace moštu při výrobě bílých vín
Jana Böhmová