Biogenní aminy v pivu, získané od konkrétního dodavatele. – Nikola BRÝDLOVÁ
Nikola BRÝDLOVÁ
Bakalářská práce
Biogenní aminy v pivu, získané od konkrétního dodavatele.
Biogenic amines in beer, gained from concrete supplier.
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá úlohou biogenních aminů v metabolizmu člověka, vznikem a výskytem v rostlinných a živočišných produktech a toxikologickými aspekty pro člověka. Dále se v této práci stanovují vybrané biogenní aminy (histamin, tyramin, putrescin, kada-verin, agmatin, spermidin a spermin) v lahvových pivech od producenta na území ČR.Abstract:
Bachelor thesis deals with the role of biogenic amines in human metabolism, formation and occurrence in plant and animal products, and toxicological aspects of humans. Furthermore, in this work provide selected biogenic amines (histamine, tyramine, putrescine, cadaverine, agmatine, spermidine and spermine) in bottled beers from a producer in the CR.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 8. 2010
Identifikátor:
15007
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 9. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BRÝDLOVÁ, Nikola. Biogenní aminy v pivu, získané od konkrétního dodavatele.. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 25. 08. 2010
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách
Michaela Vlčková -
Biogenní aminy v potravinách
Tomáš Macek -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu
Kateřina Swaczynová -
Biogenní aminy v potravinách
Lucie Svobodová -
Biogenní aminy v pivu
Dagmar Čiháková -
Biogenní aminy v ovoci, zelenině a bramborech
Eva Pechlátová -
Antimikrobiální působení kolicinů na bakterie produkující biogenní aminy
Andrea Martinková -
Biogenní aminy
Magda Janoušková