Prokysávací schopnosti mlékárenské suroviny – Ing. Lucie BOUŠKOVÁ
Ing. Lucie BOUŠKOVÁ
Diplomová práce
Prokysávací schopnosti mlékárenské suroviny
Fermentation capability of bulk milk under usual conditions
Anotace:
Cílem práce bylo vyhodnocení změn v prokysávání tepelně ošetřeného mléka v závislosti na různých fermentačních teplotách. V průběhu prokysávání byly sledovány změny titrační kyselosti, aktivní kyselosti a dynamika růstu kulturních bakterií mléčného kysání kmene Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus salivarius subsp. thermophilus.Abstract:
The evaluation of changes during fermentation of heat-modified milk in connection with different fermentation temperatures was main goal of this thesis. Titrable acidity, active acidity and growth dynamics of bacteria strains - Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus salivarius subsp. thermophilus were observed during fermentation process.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 18. 6. 2012
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BOUŠKOVÁ, Lucie. Prokysávací schopnosti mlékárenské suroviny. Č. Budějovice, 2012. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Provozně podnikatelský obor
Práce na příbuzné téma
-
Využití bakterií mléčného kysání při produkci vybraných potravinářských výrobků
Simona HYBŠOVÁ -
Využití bakterií mléčného kysání s probiotickými účinky ve výrobě čerstvých sýrů
Pavla Fialová -
Využití bakterií mléčného kysání s protektivními účinky ve výrobě čerstvých sýrů
Ivana Mešková -
Izolace bakterií mléčného kvašení a stanovení jejich fermentačních vlastností
Anastázie Paclová -
Využití táhlovitých kmenů bakterií mléčného kvašení při výrobě fermentovaných mléčných produktů
Lucie Červenková -
Využití táhlovitých kmenů bakterií mléčného kvašení při výrobě sýrů
Magdalena Kráčmarová -
Identifikace bakterií mléčného kvašení v kysaných mléčných výrobcích
Martina Tycová -
Stanovení titrační kyselosti mléka a mléčného cukru ve vzorcích mléka
Kateřina Marcaníková
Název
Vložil
Vloženo
Práva