Sledování biogenních aminů ve vybraných odrůdách archivních vín – Bc. Lenka FOJTÍKOVÁ
Bc. Lenka FOJTÍKOVÁ
Diplomová práce
Sledování biogenních aminů ve vybraných odrůdách archivních vín
Monitoring of biogenic amines in selected varieties of wine archive
Anotace:
Hlavním tématem diplomové práce je analýza biogenních aminů ve vzorcích archivních vín, doplněná o chemický rozbor základních složek vín a senzorickou analýzu. K analýzám byly použity vzorky archivních vín v tematických řadách podle jednotlivých ročníků, dva druhy bílého vína a dva druhy červeného vína z mikulovské vinařské podoblasti. Hrozny pro výrobu všech vín pocházely ze stejné viniční tratě, …víceAbstract:
The main theme of this thesis is the analysis of biogenic amines in samples of wines, complemented by chemical analysis of the basic ingredients and wine sensory analysis. Archival samples were used in the thematic series of wines by vintage for the analysis, two kinds of white wine and two kinds of red wine from the Mikulov wine-growing region were used. Grapes for wines came from the same vineyard …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2010
Identifikátor:
15216
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
FOJTÍKOVÁ, Lenka. Sledování biogenních aminů ve vybraných odrůdách archivních vín . Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie potravin a bioaaktivních látek
Práce na příbuzné téma
-
Texturní vlastnosti sýrů a metody jejich hodnocení
Jaroslav Samec -
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách
Michaela Vlčková -
Biogenní aminy ve víně
Liana Leshchuk -
Analýza vybraných biogenních aminů ve vzorcích piva
Eliška Trnková -
Analýza biogenních aminů v sýrech infračervenou a Ramanovou spektometrií
Pavla KRAJANCOVÁ -
Vliv nesaccharomycetních kvasinek na obsah biogenních aminů ve víně
Jakub Janota