Bc. Gabriela Františová

Diplomová práce

Stanovení biologicky aktivních látek v čerstvých ovocných šťávách

Determination of Biologically Active Compounds in Fresh Fruit Juices
Anotace:
Ovoce je cenným zdrojem biologicky aktivních látek. Tyto látky jsou často obsaženy v minoritním množství. Velký podíl v ovoci tvoří sacharidy. V rámci této práce byly stanovovány obsahy vitaminu C, polyfenolů, flavonoidů, glukózy, fruktózy a sacharózy v čerstvých ovocných šťávách. Aronie, jahody, josta, maliny, ostružiny, hrozny bílé a modré, rybíz bílý a červený pocházely ze soukromé zahrady, borůvky …více
Abstract:
Fruit is a valuable source of biologically active compounds. These compounds are often contained in minor amounts. A large proportion in fruit is made up of carbohydrates. In this work, the contents of vitamin C, polyphenols, flavonoids, glucose, fructose and sucrose in fresh fruit juices were determined. Aronia, strawberries, josta, raspberries, blackberries, white and blue grapes, white and red currants …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 29. 5. 2023
  • Vedoucí: Ing. Jana Simonová, Ph.D.
  • Oponent: Radka Kočí, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta