Stanovení vybraných tukových čísel v jedlých tucích rostlinného původu – Bc. Iva Mazurová
Bc. Iva Mazurová
Bakalářská práce
Stanovení vybraných tukových čísel v jedlých tucích rostlinného původu
Determination of selected fatty acid numbers in edible fats of plant origin
Anotace:
Tato práce se zabývá složením a výrobou tuků a olejů a hodnocením jejich kvality. Dále se zabývá fyzikálně chemickými vlastnostmi tuků a olejů a jejich stanovením. Prakticky se zabývá stanovením čísla kyselosti a peroxidového čísla v různých vzorcích rostlinných tuků. Tyto vzorky byly zakoupeny v obchodní síti. Byla zkoumána změna příslušných tukových čísel při různých podmínkách skladování.Abstract:
This work deals with the oils and fats composition and its production together with the quality evaluation of these food samples. These samples were bought in the local markets. Moreover, the effect of the various storage conditions on the values of the analyzed fatty numbers was evaluated too.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 6. 2008
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 9. 2009
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Mazurová, Iva. Stanovení vybraných tukových čísel v jedlých tucích rostlinného původu. Pardubice, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.