Výroba bioethanolu z mikroskopických řas Chlorella – Ing. Barbora Maršálková
Ing. Barbora Maršálková
Disertační práce
Výroba bioethanolu z mikroskopických řas Chlorella
Production of bioethanol from microalgae Chlorella
Anotace:
Práce je zaměřena na navržení a experimentální ověření technologií založených na využití odpadního spalinového oxidu uhličitého a na následné transformaci na biopaliva druhé generace z mikroskopických řas. Zajímavou ukázkou alternativy fosilních paliv a etanolu vyráběného z konvenčních zemědělských plodin je proces fermentace přeměňující na škrob bohatou biomasu řas na bioetanol. Kultivace těchto mikroorganismů …víceAbstract:
The thesis is focused on solution design and experimental verification of technologies based on the use of waste flue-gas carbon dioxide and on the subsequent transformation into second generation biofuels from microscopic algae. An interesting example of an alternative to fossil fuels and ethanol produced from conventional agricultural crops is the fermentation process, converting starch-rich algae …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 2. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Jan Vymazal, CSc.
- Oponent: Tereza Hnátková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta životního prostředíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta životního prostředíDoktorský studijní program / obor:
Inženýrská ekologie / Aplikovaná a krajinná ekologie
Práce na příbuzné téma
-
Alkoholová výtěžnost z hydrolyzátů ovsa, ječmene a pšenice
Miroslav PIKL -
Vulcanization behaviour of natural rubber/thermoplastic starch mixtures
Michaela Jindrová -
Materials based on thermoplastic starch and rubber
Zhejing Cai -
Solvation of Starch by Ionic Liquid
Monika KNOTKOVÁ -
Dědičné a nedědičné faktory ovlivňující obsah škrobu v hlízách bramboru
Lucie Malá
Název
Vložil
Vloženo
Práva