Srovnání hodnot antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce. – Bc. Martina Žourková
Bc. Martina Žourková
Diplomová práce
Srovnání hodnot antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce.
Comparison of Total Antioxidant Capacity in Non-Traditional Fruits.
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá srovnáním hodnot antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce. Teoretická část popisuje v první kapitole obecnou charakteristiku ovoce a jeho chemické složení. Ve druhé kapitole jsou charakterizovány jednotlivé druhy netradičního ovoce, mezi které patří aronie, dřín, kalina, kdoulovec, mišpule, moruše, muchovník, rakytník a zimolez. Třetí kapitola je zaměřena na …víceAbstract:
This thesis deals with a comparison of values of antioxidant capacity in non-traditional fruits. The theoretical part describes in the first chapter the general characteristics of the fruit and its chemical composition. The second charter describes characteristic of different types of non-traditional fruits such as black chokeberry, cornelian cherry, european cran-berrybush fruit, quince, mespilus …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2013
Zveřejnit od: 9. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Žourková, Martina. Srovnání hodnot antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce.. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 9.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 9. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidanty v potravinářském průmyslu
Monika Tomková -
Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku.
Alena BRABCOVÁ -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Antioxidační kapacita naklíčených semen zrnin
Iva MOJŽÍŠOVÁ