Antioxidační kapacita hroznového vína – Eva KÝVALOVÁ
Eva KÝVALOVÁ
Bakalářská práce
Antioxidační kapacita hroznového vína
Antioxidant capacity of grape wine
Anotace:
Tato práce se zabývá vinnou révou, jako kulturní rostlinou, výchozí surovinou pro výrobu vína a potenciálním léčivem. Dále popisuje chemické složení této plodiny a vyrobeného vína zaměřené především na zdraví prospěšné antioxidanty. Blíže tato práce popisuje jeden z nejznámějších antioxidantů, resveratrol. Na závěr hodnotí antioxidační kapacitu hroznového vína a metody jejího stanovení.Tato práce se …víceAbstract:
This work put mind to grape-vine, as the cultivated plant, as the feedstock for the producti-on of wine and as the potential drug. Also describe chemical composition of this crop-plant and wine, primarily focused on health-promoting antioxidants. Closer this task describe the best-known antioxidant, resveratrol. At the conclusion evaluates the antioxidant potential of the grapevine and the methods …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 8. 2010
Identifikátor:
14847
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 9. 2010
- Vedoucí: Ing. Pavel Hanuštiak
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KÝVALOVÁ, Eva. Antioxidační kapacita hroznového vína. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 25. 08. 2010
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání metod pro stanovení antioxidační aktivity
Petra Belfínová -
Metody hodnocení kvality medu
Marie Procházková -
Rozvoj in-vitro metod pro stanovení antioxidační aktivity vybraných nízkomolekulárních antioxidantů a rostlinných extraktů.
Ursula FERRETTI -
Význam antioxidační kapacity potravin pro lidský organismus a metody jejího stanovení
František Herynek -
Vývoj LC-MS metod pro stanovení antioxidační kapacity organismu
Jakub Chvosta -
Metody měření parametrů oxidačního stresu u hmyzu
Eliška PINĎÁKOVÁ -
Metody zjišťování látek antioxidačního charakteru
Kateřina TURKOVÁ -
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová