Zastoupení a možnosti ovlivnění obsahu problematických složek v mléce přežvýkavců – Adéla Zelenková
Adéla Zelenková
Bakalářská práce
Zastoupení a možnosti ovlivnění obsahu problematických složek v mléce přežvýkavců
Proportion and possibilities of influencing the content of problematic components in milk of ruminants
Anotace:
Cílem práce bylo zpracovat literární přehled o složení zadaných mlék přežvýkavců, která se značně podílí na lidské výživě. Byly použity celkem čtyři druhy mlék přežvýkavců: kravské, kozí, ovčí a velbloudí. Přestože složení těchto mlék je velice podobné, můžeme u jednotlivých složek najít odlišnosti, a proto jsou některá méně, či více vhodná při mléčných alergiích či intolerancích. Problematické složky …víceAbstract:
The goal of this bachelor thesis is to write a review about milk composition of ruminant, which is extensively involved in human nutrition. There were used four kinds of milk : cow's, goat's, sheep's and camel's. Although the composition of all of them is very similar, the individual components might have some little differences and that is why some are more or less suited than others when it comes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Luděk Stádník, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZELENKOVÁ, Adéla. \textit{Zastoupení a možnosti ovlivnění obsahu problematických složek v mléce přežvýkavců}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/zbblqf/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení frakcí dusíkatých látek krmiv ve výživě přežvýkavců
Marie Koukolová -
Zhodnocení produkce a kvality mléka v závislosti na vybraných činitelích
Silvia Vidová -
Palmový tuk
Michaela Krupková -
Kokosový tuk
Izabela Vojsovičová -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková -
Tuk a mastné kyseliny v čokoládě
Simona Pešková -
Přispívá skutečně mléčný tuk k rozvoji aterosklerózy?
Martina Otáhalová -
Intramuskulární tuk v hovězím mase a jeho vliv na vnímání organoleptických vlastností konzumenty
Adéla Zelenková
Název
Vložil
Vloženo
Práva