Ludmila Anna Jílková
Bakalářská práce
Filtrační systémy pro víno
Filtration Systems for Wine
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je prostudovat literaturu týkající se filtračních systémů použitelných v průběhu výroby vína. Filtrace je zde tedy definována pouze v teoretické rovině současně s biologickými a enologickými analýzami, díky nimž je částečně možné ověřit správné provedení filtrace. Dále je rozebrán i mikrobiologický vývoj vína v průběhu jeho výroby i jeho případné nedostatky, nemoci a vady …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to study literature concerning filtration systems applicable during wine production. Thus, filtration is defined here only at the theoretical level, together with biological and oenological analyzes, which make it possible to verify the correct performance of filtration. Furthermore, the microbiological development of wine during its production as well as its possible …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Jílková, Ludmila Anna. Filtrační systémy pro víno. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Oxid siřičitý ve vinařské technologii.
Lubomír Ivičič -
Látky vázající oxid siřičitý ve víně
Martina Petrjánošová -
Oxid siřičitý a prašný aerosol v ovzduší Brna
Jiří Koželouh -
Oxid siřičitý v technologických postupech přípravy vína
Katarína ANETOVÁ -
Vliv obsahu oxidu siřičitého na oxidaci bílých vín
Ondřej Tureček -
Vliv různé technologie bílého vína na obsah oxidu siřičitého
Antonín Ivan -
Použití vybraných přírodních alternativ k oxidu siřičitému při výrobě vína.
Miroslav Šibrava -
Možnosti snížení obsahu oxidu siřičitého ve víně
Pavel Zálešák