Bc. Stefanie Preislerová

Diplomová práce

Vliv skladování na obsah vitaminu C v doplňcích stravy

Effect of storage on vitamin C content in dietary supplements
Anotace:
Diplomová práce se zabývá sledováním změn v obsahu vitaminu C vlivem skladování v doplňcích stravy. Změny byly sledovány u dvou druhů šumivých tablet, a to s rozdílným obsahem vitaminu C (40 mg a 500 mg). Každý druh byl balen do tub odlišným uzávěrem – s molekulárním sítem, se silikagelem a pouze samotný uzávěr. Analýza byla provedena ihned po výrobě a následně po 3 měsících. Obsah vitaminu C byl stanoven …více
Abstract:
This diploma thesis deals with monitoring changes in vitamin C content in food supplements due to storage conditions. Changes were observed for two types of effervescent tablets with different vitamin C content (40 mg and 500 mg). Each type was packed into a tablet tub with different caps - molecular sieve, silica gel, and only the cap itself. The analysis was carried out immediately after the production …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
  • Oponent: Jaroslav Palásek, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin