Nové trendy při zpracování mléka a výrobě tvarohů – Bc. Daniela Fikarová
Bc. Daniela Fikarová
Bakalářská práce
Nové trendy při zpracování mléka a výrobě tvarohů
New trends in milk processing and curds technology
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá novými trendy při zpracování mléka s následnou výrobou kyselých sýrů neboli tvarohů. V práci je popsána tvorba kravského mléka, jeho složení a jednotlivé technologické postupy začínající přijetím zdravotně nezávadného kravského mléka a končící výrobou Farmářského tvarohu. Součástí práce je také laboratorní analýza Farmářského tvarohu. Závěr práce je věnován zdravotním aspektům …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the new trends in milk processing with subsequent production of sour cheese also called cottage cheese. In this thesis there is described production of cow milk, its composition and individual technological procedures starting with the processing of healthy cow milk and finishing with the production of Farmer's quark. Part of work is also focused on the laboratory analysis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 6. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 8. 2016
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Fikarová, Daniela. Nové trendy při zpracování mléka a výrobě tvarohů. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.