Vliv různých přípravků použitých při zaprahování na zdraví mléčné žlázy a složení mléka dojnic – Bc. Martina Rajmanová
Bc. Martina Rajmanová
Diplomová práce
Vliv různých přípravků použitých při zaprahování na zdraví mléčné žlázy a složení mléka dojnic
Researching Different Preparations during the Dry Period and their influence on Milk Gland and Dairy Milk Composition
Anotace:
Cílem diplomové práce „Vliv různých přípravků použitých při zaprahování na zdraví mléčné žlázy a složení mléka dojnic” bylo analyzovat výskyt klinických mastitid a složení mléka v první části laktace (ve 30, 60 a 90 dnech) u dojnic ošetřených při zaprahování různým způsobem. Porovnáván byl vliv použití přípravku s obsahem antibiotik (Virbactan) a přípravku bez jejich obsahu (Orbeseal). Následně bylo …víceAbstract:
The aim of the thesis "Researching Different Preparations during the Dry Period and their influence on Milk Gland and Dairy Milk Composition" was to analyze the occurrence of clinical mastitis in the first part of lactation (30, 60 and 90 days). Comparing the use of the antibiotic-containing product (Virbactan) and the noncontaining formulation (Orbeseal). Subsequently, the health of the mammary gland …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. MVDr. Leoš Pavlata, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
RAJMANOVÁ, Martina. \textit{Vliv různých přípravků použitých při zaprahování na zdraví mléčné žlázy a~složení mléka dojnic}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/zgzgtp/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Zootechnika
Práce na příbuzné téma
-
Faktory ovlivňující výskyt klinické mastitidy u dojeného skotu
Kateřina Lukáčová -
Vztah exteriéru, výskytu klinické mastitidy a somatických buněk u holštýnského skotu
Jan Vařeka -
Výskyt mastitid a jednotlivých patogenů u dojnic holštýnského skotu a jejich vztah k mléčné užitkovosti
Adéla Starinská -
Využití vybraných dílčích selekčních indexů u holštýnského skotu
Kateřina Rebcová -
Nepasterizované mléko: zdraví nebo risk?
Barbora Koblížková -
Vliv změny technologie ustájení a výživy na užitkovost, složení mléka a zdraví dojnic
Lucie Kobalčíková