Nikola ŽOUŽELKOVÁ

Bakalářská práce

Proteolytické mikroorganizmy a jejich význam v potravinářském průmyslu

Proteolytic microorganisms and their importance in food industry
Anotace:
Cílem této práce bylo charakterizovat proteolytické mikroorganismy z hlediska pozitivního účinku týkajícího se využití v potravinářství a přeměn látek v přírodě. Proteolytické mikroorganismy byly také popsány z hlediska negativního účinku, který se týká hnilobných procesů potravin za vzniku toxických či karcinogenních produktů dusíkaté povahy. Dále jsou v této práci uvedeny základní metody stanovení …více
Abstract:
The aim of this study was to characterise the proteolytic microorganisms in terms of positive effect regarding utilisation in food-processing industry as well as the transformation of substances in nature. The proteolytic microorganisms was also described in terms of negative effect that is concerned in the putrescible processes of foodstuff resulting in formation of toxic and carcinogenic products …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2010
Identifikátor: 14867

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 9. 6. 2010

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ŽOUŽELKOVÁ, Nikola. Proteolytické mikroorganizmy a jejich význam v potravinářském průmyslu. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma