Bc. Nikola Křišťálová

Diplomová práce

Vliv obsahu tuku na proteolytickou aktivitu čistých mlékařských kultur během zrání sýrů

Effect of Fat Content on Proteolytic Activity of Dairy Culture During Cheese Ripening
Anotace:
Diplomová práce se zabývá vlivem obsahu tuku na proteolytickou aktivitu čistých mlékař-ských kultur a změny vlastností sýrů holandského typu během zrání. Byly vyrobeny 4 mo-delové vzorky sýrů holandského typu o dvou různých tučnostech za použití dvou různých sýrařských kultur s odlišným složením. V průběhu 84 dnů byl sledován vliv obsahu tuku a použité kultury na pH, obsah sušiny, obsah soli, množství …více
Abstract:
This thesis analyses the influence of fat content on the proteolytic activity of dairy starter cultures and the changes occurring during the ripening period with regard to the Dutch-type cheese. Using various cheese cultures with different compositions, four model samples of the Dutch-type cheese had been made with two different fat contents. Over the period of 84 days, the influence of the fat content …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Křišťálová, Nikola. Vliv obsahu tuku na proteolytickou aktivitu čistých mlékařských kultur během zrání sýrů. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe