Pěstování pšenice ozimé v ekologickém zemědělství – Barbora Novotná
Barbora Novotná
Bakalářská práce
Pěstování pšenice ozimé v ekologickém zemědělství
Cultivation of winter wheat in organic farming
Anotace:
Zásadním environmentálním problémem konvenčního zemědělství je zvyšování produkce na úkor půdní úrodnosti, znečištění vod, emisí skleníkových plynů a poklesu biodiverzity. Kořeny ekologického zemědělství sahají do první poloviny dvacátého století, kdy Rudolf Steiner přednesl ideu zemědělství s ohledem na ochranu životního prostředí udržitelným systémem pěstování rostlin a chovu zvířat. I přes zvýšený …víceAbstract:
A major environmental problem in conventional agriculture has been increasing production at the expense of soil fertility, water pollution, greenhouse gas emissions and declining biodiversity. The roots of organic farming go back to the first half of the twentieth century when Rudolf Steiner presented the idea of agriculture concerning environmental protection through a sustainable system of plant …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Josef Soukup, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOVOTNÁ, Barbora. \textit{Pěstování pšenice ozimé v ekologickém zemědělství}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/zlqkuh/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Ekologické zemědělství / Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská
Název
Vložil
Vloženo
Práva