Klára Škrášková

Bakalářská práce

Polyaminy v potravinách a jejich role v živých systémech

Polyamines in Foodstuffs and Their Role in Live Systems
Anotace:
Cílem této práce je shrnout dosud zjištěné informace o přítomnosti polyaminů v potravinách a dále o jejich funkcích v různých typech organizmů (mikroorganizmů, rostlin a živočichů). První kapitola shrnuje základní informace o polyaminech a také o jejich množstvích v různých typech potravin. Ve druhé kapitole se pojednává o účincích polyaminů u mikroorganizmů se zaměřením na bakterie. Další kapitola …více
Abstract:
The aim of this thesis is to summarize the actually known information about the presence of polyamines in food and their function in various types of organisms (microorganisms, plants and animals). The first chapter summarizes essential informations about polyamines and their amounts in different types of foods. The second chapter deals wih the action of polyamines in microorganisms, focusing on bacteria …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Škrášková, Klára. Polyaminy v potravinách a jejich role v živých systémech. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin