Bc. Gabriela KRATINOVÁ

Diplomová práce

Stanovení vitamínů B v sýrech

Determination of vitamine B in cheeses
Anotace:
Diplomová práce byla zaměřena na stanovení vitamínů B-komplexu v mléčných výrobcích, převážně v sýrech. Teoretická část se věnuje popisu vitamínů B-komplexu, složením mléka a rozdělením sýrů. V praktické části byly stanoveny některé z vitamínů B-komplexu ve vy-braných druzích sýrů, např. Eidam, Ementál, Niva, Jadel a Bystřický tvaroh. Pro analýzu byla vybrána metoda HPLC s UV/VIS detekcí.
Abstract:
This thesis was focused on assesment vitamines B-complex in milk products, mainly in czech cheeses. The theoretic part applies to description vitamines B-complex, milk com-position and dividing cheeses. Some of the vitamines B- complex was measured in choice kinds cheeses, e.g. Eidam, Emental, Niva, Jadel and Bystricky curd. To analysis the method HPLC with UV/VIS detection was choice.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Zveřejnit od: 19. 5. 2009
Identifikátor: 12823

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KRATINOVÁ, Gabriela. Stanovení vitamínů B v sýrech. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 19. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin

Práce na příbuzné téma