Monitorování mikrobiologické nezávadnosti gastroodpadu v průběhu jeho zpracování – Petra Šťavíková
Petra Šťavíková
Bakalářská práce
Monitorování mikrobiologické nezávadnosti gastroodpadu v průběhu jeho zpracování
Monitoring the microbiological safety of the food waste during its processing
Anotace:
Z důvodu obrovské produkce a plýtvání potravin a následného velkého množství gastroodpadu se dá kompostování považovat za metodu vhodnou pro další zpracování kompostu například jako půdní hnojivo. V rámci této práce byla sledována mikrobiologická nezávadnost, která vyplývá z úspěšné hygienizace hotových kompostů z různých kompostérů pomocí mikrobiologické analýzy. Vyhodnocovaly se komposty ze zatepleného …víceAbstract:
Due to the huge production and waste of food and the consequent large amount of food waste, composting can be considered as a suitable method for further use of compost, for example as a soil fertiliser. In this work the microbiological safety, which results from the successful hygienization of finished composts from different composters, was investigated using microbiological analysis. The composts …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2022
- Vedoucí: Mgr. Stanislava Voběrková, Ph.D.
- Oponent: Magdalena Daria Vaverková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy
Lenka Zbořilová -
Patogenní mikroorganismy v mléce
Tomáš Krejča -
Vliv inokulace Trametes versicolor a Bacillus subtilis na účinnost kompostování gastroodpadu
Mariia Balycheva