Petra Šťavíková

Bakalářská práce

Monitorování mikrobiologické nezávadnosti gastroodpadu v průběhu jeho zpracování

Monitoring the microbiological safety of the food waste during its processing
Anotace:
Z důvodu obrovské produkce a plýtvání potravin a následného velkého množství gastroodpadu se dá kompostování považovat za metodu vhodnou pro další zpracování kompostu například jako půdní hnojivo. V rámci této práce byla sledována mikrobiologická nezávadnost, která vyplývá z úspěšné hygienizace hotových kompostů z různých kompostérů pomocí mikrobiologické analýzy. Vyhodnocovaly se komposty ze zatepleného …více
Abstract:
Due to the huge production and waste of food and the consequent large amount of food waste, composting can be considered as a suitable method for further use of compost, for example as a soil fertiliser. In this work the microbiological safety, which results from the successful hygienization of finished composts from different composters, was investigated using microbiological analysis. The composts …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2022
  • Vedoucí: Mgr. Stanislava Voběrková, Ph.D.
  • Oponent: Magdalena Daria Vaverková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma