Vliv podmínek pěstování na senzorickou jakost hub – Bc. Patricie Nguyenová
Bc. Patricie Nguyenová
Diplomová práce
Vliv podmínek pěstování na senzorickou jakost hub
The effect of growing conditions on sensory quality of mushrooms
Anotace:
Jedlé houby jsou ceněny pro svou jedinečnou chuť, aroma, ekonomické a ekologické hodnoty a léčivé vlastnosti. V potravě představují zdroj bílkovin, vlákniny a minerálních látek. Naopak obsahují velmi málo tuku a sacharidů, a to z nich dělá ideální součást stravy.Vzhledem ke spotřebě hub, která každoročně narůstá, je vhodné budování tzv. pěstíren, kde jsou regulovány podmínky tak, aby maximálně podpořily …víceAbstract:
Edible mushrooms are valued for their unique taste, aroma, economic and ecological values and healing properties. They represent a source of protein, fiber and minerals. On the contrary, they contain little fat and carbohydrates, making them an ideal part of the diet.Due to the consumption of mushrooms, which grows every year, it is appropriate to build so-called growing rooms, where the conditions …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NGUYENOVÁ, Patricie. \textit{Vliv podmínek pěstování na senzorickou jakost hub}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/zp9m2r/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Terroir - nalezení vztahů mezi klimatickými, půdními a pěstitelskými podmínkami stanoviště a kvalitou hroznů a vína
Filip Matoušek -
Podmínky pěstování kukuřice seté na silně erozně ohrožené půdě
Petr Nulíček -
Optimalizace podmínek hydroponického pěstování vybraných druhů máty
Jana ŠIŠKOVÁ -
Výběr vhodné houby k využití pro spojení lignocelulózových odpadů jako náhrady dřeva a obalových materiálů
Semen Sereda -
Houby jako perspektivní organismy pro biodegradace
David BRHEL -
Houby a bakterie asociované s kůrovci rodu Hylesinus v Litovelském Pomoraví.
Simona Soukupová -
Houby asociované s brouky rodu Hylesinus (Coleoptera: Curculionidae: Scolytinae) na jasanech
Denisa Jašková
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses zp9m2r zp9m2r/2
12. 4. 2019