Bc. Josef Licek

Diplomová práce

Výroba vín v kvevri

Making wine in qvevri
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou výroby vín v kvevri. V literární části je popsána výroba kvevri, tradiční metody výroby vín v kvevri a jejich chemické složení. Experimentální část se věnuje porovnání vín z kvevri s dalšími způsoby výroby. Z jedné suroviny bylo vyrobeno víno třemi různými technologiemi: reduktivní cestou v inertní nádobě, fermentací se slupkami v dřevěném sudu a v nádobě …více
Abstract:
This diploma thesis deals with qvevri wine production. The theoretical part describes making qvevri, traditional qvevri wine-making methods and chemical composition of qvevri wines. The experimental part is devoted for comparison of making wine in qvevri with next wine-making methods. In the second part of experiment, the set of moravian wine was completed. All of wines were chemical and sensory analyzied …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií