Možnosti obohacení pekařských výrobků luštěninovými moukami – Andrea Lisá
Andrea Lisá
Bakalářská práce
Možnosti obohacení pekařských výrobků luštěninovými moukami
The possibilities of enrichment of bakery products with legume flours
Anotace:
V bakalářské práci se zabývám luštěninami komplexně, od jejich pěstování po zpracování. Zaměřila jsem se na zkoumání chemické stavby semen luskovin a působení antinutričních látek na živiny v nich obsažených. Detailněji se věnuji zužitkování luštěnin na mouku, jejímu následnému použití v pekárenství a vlivu na výsledný pekařský výrobek. Luštěninové mouky zvyšují obsah proteinů, lipidů, vlákniny a minerálních …víceAbstract:
The bachelor thesis engages legumes in general, from their cultivation to their final processing. I focused on analysis of the chemical composition of the legume seeds and on the effect of the antinutritional factors on the contained nutrients. I worked in more detail on the use of the legumes for flour, on its use in bakery and on its influence on the resulting bakery products. Legume flours increase …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Radka Daňková, Ph.D.
- Oponent: Barbora Popelková, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.