Dominika Holečková

Bakalářská práce

Alternativní zdroje bílkovin

Alternative sources of proteins
Anotace:
Bakalářská práce s názvem „Alternativní zdroje bílkovin“ se věnuje alternativním zdrojům bílkovin k bílkovinám získávaných z „běžných“ zdrojů jako je maso, mléko a vejce. Bílkoviny jsou chemické látky, které vznikají reakcí aminokyselin a jsou důležité pro lidský organismus. „Běžné“ zdroje bílkovin jsou z hlediska obsahu esenciálních kyselin komplexními zdroji. Jsou to potraviny pouze živočišného původu …více
Abstract:
The bachelor's thesis entitled "Alternative sources of protein" focuses on alternative sources of protein to those obtained from "conventional" sources such as meat, milk and eggs. Proteins are chemicals that are formed by the reaction of amino acids and are important for the human body. "Conventional" sources of protein are complex sources in terms of essential acid content. It is only foods of animal …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
  • Oponent: Viera Šottníková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta