Bc. Anna Krupina

Bakalářská práce

Antická literatura a strava

Food and eating habits in classical literature
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá stravou v antickém světě, a to s použitím antické literatury, mytologie, jedné kuchařské knihy a moderních pramenů. Cílem práce je vylíčit stravovací návyky národů, jež prostřednictvím své kultury ve velké míře ovlivnily celý moderní svět, a hlavně na základě pramenů zjistit pro Evropu původní potraviny.
Abstract:
The bachelor’s thesis deals with food in antiquity and eating habits of people, who had made a great impact on modern society. The main goal is to discover origins of the food stuff, which is native to Europe and its meaning.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 12. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 16. 1. 2015
  • Vedoucí: doc. Mgr. Irena Radová, Ph.D.
  • Oponent: Mgr. Bc. Šárka Hurbánková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakulta