Charakteristika rostlin z čeledi růžovité (Rosaceae) a analýza jejich antioxidačních vlastností – Nikol Šobáňová
Nikol Šobáňová
Bakalářská práce
Charakteristika rostlin z čeledi růžovité (Rosaceae) a analýza jejich antioxidačních vlastností
Characterization of Rosaceae Family Plants and Analysis of Their Antioxidant Effects
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou rostlin čeledi růžovité a jejich antioxidačními vlastnostmi. Teoretická část je zaměřena na popis vybraných rostlin (řepík lékařský, kontryhel obecný, jahodník obecný, ostružiník křovitý), antioxidantů a metody stanovení antioxidačního účinku. Cílem experimentální části bylo určit množství polyfenolických látek v extraktech rostlin s pomocí Folin-Ciocalteuova …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the characteristics of Rosaceae family plants and their antioxidant properties. The theoretical part focuses on the description of selected plants (agrimony, lady's mantle plant, strawberry and blackberry plants), antioxidants and methods for determining the antioxidant effect. The experimental part is aimed to determine the content of polyphenolic substances in plant …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Soňa Škrovánková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠOBÁŇOVÁ, Nikol. \textit{Charakteristika rostlin z čeledi růžovité (Rosaceae) a analýza jejich antioxidačních vlastností}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/3s8lkz/.
Jak správně citovat práci
Šobáňová, Nikol. Charakteristika rostlin z čeledi růžovité (Rosaceae) a analýza jejich antioxidačních vlastností. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Náměty do praktické výuky přírodopisu s využitím rostlin čeledi růžovité (Rosaceae)
Michaela JURSOVÁ -
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková -
Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas)
Terezie Husarová -
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová -
Antioxidační aktivita papriky a pepře
Pavla DŘÍMALOVÁ -
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Lucie Martináková -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v koření sumak
Natálie Sonia Měrková -
Ovlivnění obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v extraktech rozmarýnu a oregana
Sabina Kuncová