Bc. Eva Vontrobová

Bachelor's thesis

Využití Saccharomyces cerevisiae pro výrobu piva a vína

Use of Saccharomyces cerevisiae for beer and wine production
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou kvasinky Saccharomyces cerevisiae a jejím využitím v pivovarství a vinařství. Díky svým specifickým metabolickým pochodům hraje významnou roli při výrobě kvašených nápojů. V práci jsou shrnuty základní poznatky o metabolismu S. cerevisiae. Syntetisované metabolity dávají vznik charakteristickým chuťovým a aromatickým profilům, čehož je využíváno pro produkci …more
Abstract:
This thesis deals with the characteristics of the yeast Saccharomyces cerevisiae and its uses in brewing and winemaking. Thanks to its specific metabolic pathways, S. cerevisiae plays an important role in the production of fermented beverages. The fundamental knowledge about the metabolism of S. cerevisiae will be summarised in this thesis. Production of different types of beers and wines is based …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2016

Thesis defence

  • Date of defence: 9. 6. 2016
  • Supervisor: Mgr. Jana Čmielová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta