Jiří KŘIČEK

Diplomová práce

Fenomenologie Erazima Koháka a evoluční ontologie Josefa Šmajse - východiska k antropocentrické a neantropocentrické etice přežití.

Phenomenology of Erazim Kohák and evolutinary ontology of Josef Šmajs {--} starting points of anthropocentric and non-anthropocentric ethics of survival.
Anotace:
Tato práce je zaměřená na etiku.Porovnává východiska autorů Erazima Koháka a Josefa Šmajse, díky kterým oba dochází ke svým strategiím v boji s ekologickou krizí v rámci filosofie. Text se snaží zdůraznit paradox etiky přežití na pozadí často zjednodušovaného dělení antropocentrismu a neantropocentrismu v ekologické etice. Využívá k tomu mimo jiné diskuse na poli Filosofického časopisu.
Abstract:
This thesis focuses on ethics. It compares the starting points of Erazim Kohák and Josef Šmajs in the field of ecological ethics thanks to which they both come to their own strategies in the fight against the ecological crisis. At the same time, it tries to use their thoughts to show the often simplified anthropological and non-anthropological division while mentioning discussions in the Philosophical …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 12. 2011
Zveřejnit od: 1. 1. 2099

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 12. 2011
  • Vedoucí: Mgr. Petr Bláha, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KŘIČEK, Jiří. Fenomenologie Erazima Koháka a evoluční ontologie Josefa Šmajse - východiska k antropocentrické a neantropocentrické etice přežití. . Ústí nad Labem, 2011. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Pedagogická fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 07. 12. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Pedagogická fakulta

UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

Pedagogická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Učitelství pro střední školy / Uč. pro SŠ ZSV-DE