Použití nasycených vyšších mastných kyselin v technologii a skladování vína – Bc. Magdaléna Tomková
Bc. Magdaléna Tomková
Diplomová práce
Použití nasycených vyšších mastných kyselin v technologii a skladování vína
The use of saturated higher fatty acids in technology and wine storage
Anotace:
Snahy o snížení množství oxidu siřičitého ve víně jsou předmětem vinařského zájmu již několik let. Výzkumy prováděné v posledních letech prokázaly účinnost nasycených vyšších mastných kyselin jako inhibitoru alkoholové fermentace, a to i při výrobě vína s vyšším zbytkovým cukrem. Princip fungování mastných kyselin C8, C10 a C12 je jednoduchý. Pronikají do těla kvasinky, kde následně změní jejich strukturu …víceAbstract:
Efforts to reduce sulphur dioxide in wine have been the subject of wine interest for several years. Research over recent years has shown the effectiveness of saturated higher fatty acids as an alcohol fermentation inhibitor, even in the production of wine with higher residual sugar.The principle of the function of C8, C10 and C12 fatty acids is simple. They enter the body yeast, which subsequently …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Vliv kombinace kyseliny kaprinové a kyseliny laurové s dusičnany na bachorovou fermentaci a produkci metanu in vitro
Pavla Krausová -
Mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom v športovej výžive
Veronika Styková -
Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje
Michael Weber -
DNA polymorfizmy genu pro receptor CD36 a ovlivnění chuti pro mastné kyseliny
Matěj Dorda -
Studium adipocytárního proteinu vázajícího mastné kyseliny (AFABP) v metabolismu lipidů a jeho klinický význam
Michal Karpíšek -
Mastné kyseliny a jejich potenciál snižovat produkci metanu u přežvýkavců
Jana Kovářová -
Stanovení inhibičních účinků mastných kyselin se střední délkou řezězce na vybrané bakterie
Jolana Richterová
Název
Vložil
Vloženo
Práva