Komparace výsledků senzorické analýzy vína v závislosti na diferenciaci konzumentů – Kristýna Rozárka Jandásková
Kristýna Rozárka Jandásková
Bakalářská práce
Komparace výsledků senzorické analýzy vína v závislosti na diferenciaci konzumentů
Comparison of Sensorial Wine Analysis Results depending on the Differentiation of Consumers
Anotace:
Bakalářská práce měla za cíl pomocí praktického experimentu zjistit, zda a jaké jsou rozdíly mezi hodnoceními organoleptických vlastností vína, při rozdělení hodnotitelů do skupin podle daných kritérií. Druhým cílem práce bylo zjistit, zda se nechají tito hodnotitelé ve svém hodnocení ovlivnit nabídnutými neověřenými či nepřesnými informacemi, pokud nebudou vědět, že jsou tyto informace nepřesné.Abstract:
The main goal of this bachelor's dissertation is to find out, using a practical experiment, whether and what are the differences between the evaluations and the separation of the evaluators into groups according to the given criteria. The second goal is to determine whether these evaluators will adapt their evaluation by false or inaccurate information offered unless they know that this information …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2017
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/14833/vsh_b/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2017
- Vedoucí: Ing. Jiří Zelený
- Oponent: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JANDÁSKOVÁ, Kristýna Rozárka. \textit{Komparace výsledků senzorické analýzy vína v závislosti na diferenciaci konzumentů}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/dgpekj/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Vliv oxidace moštu na senzorické vlastnosti vína z odrůdy Sauvignon
Tatiana Usaleva -
Organoleptické defekty vína způsobené plísněmi
Jakub Peško -
Hodnocení analytických a organoleptických vlastností vín z nových PIWI odrůd
Jan Mikulčík -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
The art of the kvevri wine production
Vlastimil Nešetřil -
Analýza pohárov využívaných v súčasnej nápojovej gastronómii
Anna Cimbaľáková -
Komparace bodového hodnocení vín z jednotlivých francouzských vinařských regionů na českém trhu
Dmitrij Krasiun -
Analytické a senzorické možnosti kontroly falšování pravosti révového vína
Kamil Rozek