Jiří Kaštan

Bachelor's thesis

Právní aspekty založení kavárny a rizika spojená s provozem kavárny

Legal Aspects of Setting Up a Coffee Shop and the Risks Associated with Running a Coffee Shop
Anotácia:
Tato bakalářská práce zkoumá právní aspekty zakládání kavárny a rizika spojená s jejím provozem v České republice. Hlavním cílem je ověřit hypotézu, že právní forma společnosti s ručením omezeným (s.r.o.) je pro provozování kavárny vhodnější než živnostenské podnikání jako OSVČ z hlediska právních, ekonomických a administrativních aspektů. V teoretické části jsou definovány klíčové pojmy a jsou nastíněny …viac
Abstract:
This bachelor thesis examines the legal aspects of establishing a coffee shop and the risks associated with its operation in the Czech Republic. The main goal is to verify the hypothesis that the legal form of a limited liability company (s.r.o.) is more suitable for operating a coffee shop than sole proprietorship from legal, economic, and administrative perspectives. The theoretical part defines …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2024
  • Vedúci: Michaela Bučková
  • Oponent: Katarzyna Zahrajová

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB – Technická univerzita Ostrava