Bc. Nikola Bezdíčková

Diplomová práce

\kur{Plectranthus amboinicus} a jeho antimikrobiální účinky

\kur{Plectranthus amboinicus} and its antimicrobial effects
Anotace:
Tato diplomová práce pojednává o antimikrobiálních účincích byliny Plectranthus amboinicus. Hlavní kapitoly jsou věnovány taxonomii, morfologii, chemickému složení, účinkům a využití rodu Plectranthus a převážně druhu Plectranthus amboinicus, u kterého jsou popsány těkavé a netěkavé chemické složky a zároveň také antibakteriální a antimykotické účinky extraktů a esenciálního oleje. V experimentální …více
Abstract:
This diploma thesis discusses the antimicrobial effects of Plectranthus amboinicus. The main chapters are devoted to taxonomy, morphology, chemical composition, effects and use of genus Plectranthus and mainly Plectranthus amboinicus, in which volatile and non-volatile chemical components are described and also antibacterial and antifungal effects of extracts and essential oil. In the experimental …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2022
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Iveta Brožková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Bezdíčková, Nikola. \kur{Plectranthus amboinicus} a jeho antimikrobiální účinky. Pardubice, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Magisterský studijní program / obor:
Hodnocení a analýza potravin / Hodnocení a analýza potravin

Práce na příbuzné téma