Molekulární vodík - nejlepší antioxidant? – Bc. Michaela REBLOVÁ
Bc. Michaela REBLOVÁ
Diplomová práce
Molekulární vodík - nejlepší antioxidant?
Molecular hydrogen - the best antioxidant?
Anotace:
Tato práce byla zaměřená na stanovení celkové antioxidační aktivity v tabletách potra-vinového doplňku Recovery, který je schopen v kyselém prostředí uvolňovat molekulární vo-dík. Pomocí spektrálních metod DPPH a FRAP byla u tablet Recovery s HydroFX a Re-covery H2 stanovená celková antioxidační aktivita, která je vyjádřená na ekvivalentní množ-ství askorbové kyseliny [mg AAE.g-1 vzorku]. U metody …víceAbstract:
The aim of this work was to determine the total antioxidant activity of different food supplements Recovery which are capable of releasing of molecular hydrogen in the acidic en-vironment. The spectral methods DPPH and FRAP, were implemented to determine total an-tioxidant capacity (expressed as an equivalent amount of ascorbic acid [AAE mg.g-1 of sam-ple]) in pills of Recovery with HydroFX and Recovery …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. David Milde, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
REBLOVÁ, Michaela. Molekulární vodík - nejlepší antioxidant?. Olomouc, 2017. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie / Analytická chemie
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita papriky a pepře
Pavla DŘÍMALOVÁ -
Antioxidační aktivita zeleného ječmene
Veronika LORENCOVÁ -
Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella
Barbora HNÍZDOVÁ -
Antioxidační aktivita u vybraných druhů volně rostoucích jedlých hub
Marcela Hádrová -
Rozvoj in-vitro metod pro stanovení antioxidační aktivity vybraných nízkomolekulárních antioxidantů a rostlinných extraktů.
Ursula FERRETTI -
Příprava receptury bezlepkového chleba obohaceného o vybrané antioxidanty a posouzení jeho senzorické hodnoty
Klára PECHOVÁ -
Analýza resveratrolu a dalších antioxidantů ve víně
Zuzana Neoralová -
Analýza vybraných ukazatelů kvality džusů a studie vlivu ohřevu na obsah antioxidantů
Kateřina Andrlová
Název
Vložil
Vloženo
Práva