Bc. Jitka Hutařová

Bakalářská práce

Porovnání in vitro a in situ metod pro hodnocení stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže u dojnic

Comparison of in vitro and in situ methods in evaluation of maize silage fibre digestibility in dairy cows
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo stanovit stravitelnost vlákniny kukuřičné siláže dvěma různými metodami. Kukuřičná siláž je nejvýznamnějším objemným krmivem ve výživě laktujících dojnic. Stravitelnost vlákniny je pak jedním z faktorů, který významně ovlivňuje jejich užitkovost. Vláknina ve výživě dojnic je velmi důležitou živinou tvořenou mnoha sacharidovými složkami. Neutrálně-detergentní vláknina …více
Abstract:
The objective of this bachelor's thesis was to determine digestibility of maize silage fiber by two different methods. Maize silage is the most important roughage in the diet of lactating dairy cows. The digestibility of the fiber is one of the factors which significantly affect their performance. Fiber in the diet of dairy cows is a very important nutriment, formed by carbohydrates, comprising of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 17. 6. 2014
  • Vedoucí: Mgr. Ing. Ludmila Křížová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie