Bc. Lucie Špačková

Diplomová práce

Analýza syntetických potravinářských barviv s využitím \nl{}metody disperzivní kapalinové mikroextrakce

Analysis of synthetic colorants in foodstuffs by means of dispersive liquid-liquid microextraction method
Anotace:
Tato diplomova prace se zabyva mo.nosti aplikace metody disperzni kapalinove mikroextrakce na extrakci syntetickych potravina.skych barviv z cukrovinek. Byla vypracovana literarni re.er.e, ktera se zabyva syntetickymi barvivy a jejich vyu.iti v potravina.stvi. Dal.i .ast je zam..ena na izola.ni techniky a na mo.nosti stanoveni syntetickych potravina.skych barviv. V experimentalni .asti byla provedena …více
Abstract:
This thesis deals with the possibility of applying methods dispersive liquid-liquid microextraction for the extraction of synthetic food dyes of confectionery. The literature search which deals with synthetic dyes and their use in food processing was made. Another part is focused on isolation techniques and the possibility of determining synthetic food dyes. In the experimental part optimization of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2013
  • Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Špačková, Lucie. Analýza syntetických potravinářských barviv s využitím \nl{}metody disperzivní kapalinové mikroextrakce. Pardubice, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická