Bc. Michaela Kardošová

Diplomová práce

Reologické vlastnosti tavených syrov

Reologické vlastnosti tavených sýrů
Anotace:
Diplomová práce se zabývá reologickými vlastnostmi tavených sýrů. Je zaměřena na charakteristiku taveného sýru, jeho složení a technologii výroby. Dále se věnuje vybraným fyzikálním vlastnostem potravin včetně jejich stanovení. Na experimentální analýzu byly použity komerčně dostupné vzorky tavených sýrů (Lacrum, Madeta, Primátor, My Price, Président, Kiri, Apetito, Želetava, Bambino). U vzorků tavených …více
Abstract:
This diploma thesis deals with rheological properties of processed cheeses. It focuses on the characteristics of processed cheese, its composition and technology of production. It also deals with selected physical properties of food, including their determination. Commercially available samples of processed cheeses (Lacrum, Madetka, Mayor, My Price, Président, Kiri, Apetito, Želetava, Bambino) were …více
Abstract:
Táto diplomová práca sa zaoberá reologickými vlastnosťami tavených syrov. Je zameraná na charakteristiku taveného syra, jeho zloženie a technológiu výroby. Ďalej sa venuje vybraným fyzikálnym vlastnostiam potravín vrátane ich stanovovania. Na experimentálnu analýzu boli použité komerčne dostupné vzorky tavených syrov (Lacrum, Madetka, Primátor, My Price, Président, Kiri, Apetito, Želetava, Bambino …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 6. 2022
  • Vedoucí: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.
  • Oponent: Lucie Polcarová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin