Vliv vybraných látek v potravinách živočišného původu na rozvoj civilizačních chorob – Jana ZÁHORKOVÁ
Jana ZÁHORKOVÁ
Bakalářská práce
Vliv vybraných látek v potravinách živočišného původu na rozvoj civilizačních chorob
Effect of chosen substances in food of animal origin in development of lifestyle diseases
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem škodlivých látek, nacházejících se v živočišných potravinách, které působí na rozvoj civilizačních chorob. V rybách se mohou vyskytovat karcinogenní látky, jako jsou polychlorované bifenyly (PCB), polychlorované dibenzo-p-dioxiny (PCDD), polychlorované dibenzofurany (PCDF), pesticidy, methylrtuť a olovo. Vyšší spotřeba červeného masa a masných výrobků zvyšuje …víceAbstract:
This bachelor thesis is devoted to the effect of harmful substances found in animal foods that affect the development of civilization diseases. Fish can contain carcinogenic substances, such as polychlorinated biphenyls (PCBs), polychlorinated dibenzo-p-dioxins (PCDDs), polychlorinated dibenzofurans (PCDFs), pesticides, methylmercury and lead. Higher consumption of red meat and meat products increases …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Zveřejnit od: 24. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Božena Hosnedlová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZÁHORKOVÁ, Jana. \textit{Vliv vybraných látek v potravinách živočišného původu na rozvoj civilizačních chorob}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/ie8zsa/.
Jak správně citovat práci
ZÁHORKOVÁ, Jana. Vliv vybraných látek v potravinách živočišného původu na rozvoj civilizačních chorob. Č. Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Zemědělské biotechnologie
Práce na příbuzné téma
-
Nemoci brojlerových králíků, možnost jejich prevence a léčby
Kristýna Melounová -
Epidemiologie a prevence karcinomu prostaty
Marcela ŠLACHTOVÁ -
Nízko a bezsacharidové potraviny na českém trhu
Michaela MICHALOVÁ -
Vedlo by zavedení spotřební daně na zdraví škodlivé potraviny v tuzemsku ke změně spotřebitelských preferencí obyvatel?
Veronika NOSKOVÁ -
FUNKČNÍ POTRAVINY A JEJICH ROLE V GASTRONOMII
Petr Žižlavský -
Funkční potraviny z pohledu biologicky aktivních látek
Denisa Holasová
Název
Vložil
Vloženo
Práva