Lucie Martínková

Bakalářská práce

Hmyz jako potravina budoucnosti?

Insects as the food of the future?
Anotace:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na využití hmyzu jako potraviny nového typu. Práce zahrnuje historii spojenou s konzumací hmyzu, přehled konzumovaného hmyzu ve světě a platnou legislativu. Bakalářská práce se také věnuje nutričnímu složení hmyzu a jeho porovnání s jinými potravinami. Další kapitoly jsou věnované ekologickým přínosům chovu hmyzu a možnostem využití hmyzu v potravinách. V neposlední …více
Abstract:
This bachelor thesis is focused on the use of insects as a new type of food. The work includes a history associated with the consumption of insects, an overview of the insects consumed in the world and current legislation. The bachelor thesis also deals with the nutritional composition of insects and its comparison with other foods. The next chapters are devoted to the ecological benefits of insect …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 6. 2022
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Martínková, Lucie. Hmyz jako potravina budoucnosti?. Pardubice, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická