Bc. Romana Marešová, DiS.

Master's thesis

Technologie výroby vermutů a jejich využití v mixologii.

Technology of vermouth production and its use in mixology
Abstract:
Tato diplomová práce pojednává o fortifikovaných vínech, ale především je práce zaměřena na technologii výroby vermutu a jeho možné využití k přípravě míchaných nápojů. Dále se práce zaměřuje na popsání procesu macerace bylin, a také na objasnění pojmu mixologie. V praktické části je popsán postup pro výrobu vermutů. V této části je také pojednáváno o senzorických a analytických hodnotách těchto vermutů …more
Abstract:
This master thesis is focused on fortified wines, but above all, the work is focused on the technology of vermouth production and its possible use in the preparation of mixed drinks. Furthermore, the work deals with the description of the process of maceration of herbs, as well as clarification of the concept of mixology. The practical part describes the procedure to produce vermouths. This section …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 6. 6. 2023
  • Supervisor: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
  • Reader: Jan Stávek, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta