Tereza KOVÁČOVÁ

Bakalářská práce

Struktura antioxidantů a antioxidační aktivita cideru

The Composition of Antioxidants and Antioxidant Activity of Cider
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá ciderem, jeho výrobou, chemickým složením a antioxidační aktivitou. Zaměřuje se na charakteristiku přírodních antioxidantů (vitamín C a E, karotenoidy, fenolické kyseliny, flavonoidy, a další). V této práci jsou popsány metody stanovení antioxidační aktivity cideru (DPPH, FRAP) a obsah jednotlivých antioxidantů v tomto nápoji.
Abstract:
This bachelor thesis deals with cider, his production, the chemical composition and the antioxidant activity. It focuses on the characteristics of the natural antioxidants (vitamin C and E, carotenoids, phenolic acids, flavonoids, and others). In this bachelor thesis, we de-scribe methods of determining the antioxidant activity of cider (DPPH, FRAP), and the contents of each antioxidants in this drunk …více
 

Klíčová slova

cider antioxidant DPPH FRAP
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zveřejnit od: 15. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Pavel Hanuštiak

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KOVÁČOVÁ, Tereza. Struktura antioxidantů a antioxidační aktivita cideru. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin