Bc. Sára Malečková

Diplomová práce

Technologie výroby ovocných vín s obsahem oxidu uhličitého

Production technology of carbonated fruit wine
Anotace:
Literární část práce je zaměřena na postup výroby jablečných vín od sklizně až po vznik šumivého vína, jsou v ní popsány také důležité obsahové látky a je v ní zpracován přehled jakostních požadavků na ovocná vína podle legislativy. V experimentální části bylo vyrobeno šumivé jablečné víno z odrůd Golden Delicious a Jonagold. Přidáním bylinných extraktů vzniklo 6 ochucených variant šumivého vína. Nápoje …více
Abstract:
In the practical part of the thesis was made sparkling apple wine from Golden Delicious and Jonagold variety and after that the wine was fortificated with herbal extracts. There were 6 variants of flavoured sparkling wine. The beverages were evaluated for their antioxidant content and compared with 3 commercial beverages of similar type using FRAP and DPPH methods, and the Folin - Ciocalteu method …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
  • Oponent: Radek Sotolář, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta