Tereza Kunetková

Bakalářská práce

Emulze stabilizované komplexem protein polysacharid

Emulsions Stabilized with Protein-Polysaccharide Complex
Anotace:
Bakalářská práce se věnuje emulzím, jejich vlastnostem a jejich stabilizaci pomocí komplexu protein-polysacharid. V praktické části je pak připravena série komplexů kaseinátu sodného s chitosanem. Komplexy jsou charakterizovány pomocí dynamického rozptylu světla a zeta potenciálem. Komplexy s vhodnými vlastnostmi jsou použity k přípravě emulzí.
Abstract:
Bachelor thesis deals with emulsions, their properties and their stabilization by protein-polysacharid complex. A series of sodium caseinate and chitosan complex is prepared in the practical part . Complexes may be characterised by the dynamic light scattering and zeta potential. Complexes with suitable properties are used for preparation of emulsions.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Věra Kašpárková, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Kunetková, Tereza. Emulze stabilizované komplexem protein polysacharid. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.