Karolína Brandová

Bakalářská práce

Mykotoxin citrinin a jeho nálezy v surovinách, potravinách a krmivech

Mycotoxin citrinin and its occurrence in raw meterial, food and feed
Anotace:
V této práci byla podrobně zpracována problematika mykotoxinu citrininu a jeho výskytu v surovinách, potravinách a krmivech. Práce byla rozdělena do devíti kapitol, kdy v první kapitole byly probrány nejdůležitější studie z historie objevu citrininu. V druhé kapitole byly vypsány rody plísní, které tvoří mykotoxin citrinin, kdy bylo uvedeno, že mezi hlavní rody patří Penicillium a Monascus. Nejčastějším …více
Anotace:
ty, jako je kukuřice, pšenice a ječmen. Nejčastěji byly kontaminovány vzorky, které měly původ v Indii. Rozsáhlé množství kontaminovaných vzorků mělo původ také v Číně, Africe a v Evropě. Mezi další kontaminované komodity patří jablka, olivy a olivové produkty, rozinky, ovocné a zeleninové džusy, fazole, různé druhy koření (černý kmín, koriandr, černý pepř, kardamom, římský kmín, kope, sušený zázvor …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 7. 2021
Identifikátor: http://evskp.uhk.cz/eB13074

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 25. 8. 2021
  • Vedoucí: RNDr. Jakub Toman, Ph.D.
  • Oponent: Mgr. Darina Picková

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 25. 8. 2021 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Hradec Králové