Bc. Petr FRANTA

Master's thesis

Optimalizace sterilačního režimu pro nekyselé potraviny (masové konzervy)

Optimizing the sterilizing processes for non-acid food (tinned meat)
Abstract:
Cílem práce bylo ověření stávajícího sterilačního režimu masových konzerv s následnou optimalizací a sice s ohledem na rychlost sterilace a chlazení, šetrnost k obsahu a úsporu energií. Hlavním důvodem pro vypracování této práce byl problém s vysokou hodnotou F a z ní pramenící senzorické vady ? vytavování tuku a želatiny a Maillardova reakce. V rámci řešení tohoto problému byly realizovány experimenty …more
Abstract:
The aim of the Thesis is to check the current sterilizing process in case of meat tins with the consequent optimizing regarding the speed of sterilizing ,cooling, careful to the content and energy savings. The main reason for eleborating the Thesis was the problem with the high value of F and consequent sensory defaults -melting the fat, gelatine and maillard´s reaction. Within the scope of solving …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2011
Identifier: 21428

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Jan Hrabě, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

FRANTA, Petr. Optimalizace sterilačního režimu pro nekyselé potraviny (masové konzervy). Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe