Marie Černá

Bakalářská práce

Technologické a nutriční vlastnosti králičího masa

Technological and nutritional properties of rabbit meat
Anotace:
Bakalářská práce se věnuje technologickým a nutričním vlastnostem králičího masa. Králík domácí je býložravec, jehož maso má výborné dietetické vlastnosti. Jeho energetická hodnota se pohybuje okolo 618 kJ/100 g čerstvého masa. Práce popisuje technologii chovu králíků, jejich výživu a krmení. Nutriční hodnotu tohoto masa je možné zlepšit prostřednictvím jednoho či více faktorů ovlivňující složení, …více
Abstract:
The bachelor thesis deals with technological and nutritional properties of rabbit meat. Domestic rabbit is an herbivore. Meat has excellent dietary properties. Its energy value is around 618 kJ/100 g of fresh meat. This thesis describes the technology of rabbit breeding, as well as nutrition and feeding. The nutritional value of rabbit meat can be improved by several factors such as breeding, nutrition …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta