Bc. Martina Krulíková

Bachelor's thesis

Nutričně významné složky čaje

Nutritionally important components of tea
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá nutričně významnými složkami čaje. Teoretická část popisuje základní informace o čaji, jeho výrobě, dělení a přípravě, dále se věnuje chemickému složení a konkrétním skupinám benefitních látek, u kterých shrnuje základní informace, porovnává jejich obsahy v různých čajích a posuzuje jejich význam při běžné konzumaci. Praktická část hodnotí obsahy nutričně důležitých …more
Abstract:
This bachelor thesis deals with nutritionally important components of tea. The theoretical part describes the basics of tea, its production, and preparation. It also describes the chemical composition of tea infusions and the main beneficial substances it contains. Their specifics and contents in different kinds of tea are discussed as well as their intake from common consumption of tea. In the practical …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2020

Thesis defence

  • Date of defence: 4. 6. 2020
  • Supervisor: RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.
  • Reader: Mgr. Bc. Tomáš Pruša

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masaryk University

Faculty of Medicine

Bachelor programme / field:
Dietitian / Dietitian