Bc. Martina Krulíková

Bakalářská práce

Nutričně významné složky čaje

Nutritionally important components of tea
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá nutričně významnými složkami čaje. Teoretická část popisuje základní informace o čaji, jeho výrobě, dělení a přípravě, dále se věnuje chemickému složení a konkrétním skupinám benefitních látek, u kterých shrnuje základní informace, porovnává jejich obsahy v různých čajích a posuzuje jejich význam při běžné konzumaci. Praktická část hodnotí obsahy nutričně důležitých …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with nutritionally important components of tea. The theoretical part describes the basics of tea, its production, and preparation. It also describes the chemical composition of tea infusions and the main beneficial substances it contains. Their specifics and contents in different kinds of tea are discussed as well as their intake from common consumption of tea. In the practical …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2020
  • Vedoucí: RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.
  • Oponent: Mgr. Bc. Tomáš Pruša

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masarykova univerzita

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Nutriční terapie / Nutriční terapie