Senzorická jakost jogurtů v závislosti na různém složení ovocného podílu – Bc. Tereza BOHDALOVÁ
Bc. Tereza BOHDALOVÁ
Master's thesis
Senzorická jakost jogurtů v závislosti na různém složení ovocného podílu
Sensory properties of yogurt depending on various fruit composition
Abstract:
Diplomová práce je rozdělena na literární rešerši a zpracování vlastního výzkumu. Literární rešerše se zabývá klasifikací, složením a technologickými postupy při výrobě jogurtů. Dále je zde kapitola o metodách a využití senzorické analýzy v potravinářském průmyslu. Z vlastního výzkumu se jednalo o senzorickou analýzu tří vzorků jogurtů lišících se obsahem ochucující jahodové složky. Senzorická analýza …moreAbstract:
Diploma thesis is divided into two parts: theoretical and practical. The literary review is related to classification and chemical composition of yogurts and technological procedures in yogurt production. There is also a chapter on methods and application of sensory analysis in food industry. The aim of thesis was to evaluate three samples of yogurts differing in composition of strawberry mixture using …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BOHDALOVÁ, Tereza. \textit{Senzorická jakost jogurtů v závislosti na různém složení ovocného podílu}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2018. Available from: https://theses.cz/id/00fokq/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
BOHDALOVÁ, Tereza. Senzorická jakost jogurtů v závislosti na různém složení ovocného podílu. Č. Budějovice, 2018. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / Agriculture Engineering
Theses on a related topic
-
Senzorická analýza rostlinného produktu
Denisa Leváková -
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Adéla Kocourková -
Hodnocení senzorické jakosti mléčných produktů instrumentální a senzorickou analýzou
Veronika BLÁHOVÁ -
Hodnocení organoleptických vlastností u vybraných mléčných produktů pomocí instrumentální a senzorické analýzy
Veronika BLÁHOVÁ -
Projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na 1. stupni základních škol
Veronika Srncová -
Program Ovoce, zelenina a mléko do škol na prvním stupni základní školy
Lucie Petruchová -
Mléko a alternativy mléka ve výživě lidí
Lada Nohacova -
Spory o mléko: způsoby regulace stravování v hnutí Haré Kršna
Olga Čejková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights